Dragoste desculță

Patru voluntari ai asociației Dragoste Desculță merg din casă în casă în județul Vaslui, pentru a distribui alimente și produse de igienă bătrânilor și familiilor în izolare.

Pachetele cu alimente și produse de igienă sunt pregătite în curtea asociației.

De doi ani încoace, Asociația Dragoste Desculță ajută vârstnicii și persoanele vulnerabile din județul Vaslui. Strâng bani din donații și merg în 14 sate din județ, câte șapte în fiecare lună, pentru a distribui alimente, haine, obiecte sanitare și alte bunuri către familiile care trăiesc în sărăcie.

Înainte de criza COVID-19, reușeau să termine în două ore toată treaba, pentru că oamenii se strângeau în jurul mașinilor și primeau bunurile direct de-acolo.

Acum, cei patru voluntari care se implică în mod constant trebuie să meargă din poartă în poartă, iar asta a făcut ca timpul de distribuție să crească semnificativ.

Și numărul beneficiarilor s-a mărit cu câteva sute, pentru că asociația a preluat liste cu persoane vârstnice sau familii în izolare de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. Uneori, polițiștii din sate merg ca voluntari pe teren, ca să ajute cu distribuția.

Fotoreportaj publicat în DOR.