Săniuș la muzeu

Ediția de iarnă a ”Jocurilor copilăriei” e un eveniment prin care Asociația Tinerilor Ortodocși ai Catedralei Episcopale Maramureșene (ATOCEM) în parteneriat cu Muzeul Satului din Baia Mare le oferă copiilor și părinților care nu pot merge la țară sau pe una dintre pârtiile din zonă posibilitatea de a petrece câteva ore la săniuș, pe ulițele muzeului. E o încercare de a-i face pe părinți să-și aducă aminte de copilărie și să petreacă mai mult timp cu copiii lor în aer liber.

Asociația Tinerilor Ortodocși ai Catedralei Episcopale Maramureșene și Asociatia Femeilor Ortodoxe „Mironosițele Femei” sunt două asociații ce funcționează pe lângă Catedrala Episcopală și au fost înființate din dorința Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, de a-i aduna pe tineri și de a face activități culturale, sociale și filantropice.

Lui Bogdan Giurgiu datul cu sania pe ulițele de la Muzeul Satului alături de fiica lui – Raluca Maria – i-a adus aminte de copilăria din satul natal, Lăpușul Românesc.

”Jocurile copilăriei” din iarna aceasta au avut loc în 17 ianuarie, iar pandemia a adus câteva diferențe față de cele două ediții anterioare: la intrare s-au verificat măștile iar Muzeul Satului a fost închis pentru vizitatorii obișnuiți pe durata evenimentului și s-a intrat pe bază de invitații făcute la finalulul slujbei de la Catedrala Episcopală și pe Facebook.

Bianca Opriș (în centru) este elevă în clasa a xi-a și se pregătește pentru admiterea la Medicină. E voluntar la ATOCEM de 3 ani și e la a doua ediție a ”Jocurilor” unde s-a bucurat de ieșirea în aer liber, inclusiv de bătaia cu zăpadă alături de Dimitrie și colegii de voluntariat Diana și Alex.