Suport pentru sistemul medical

Asociația Dăruiește Viață construiește un spital modular pentru tratarea pacienților cu COVID-19 în curtea Spitalului Elias din București, iar Departamentul pentru Situații de Urgență, Leroy Merlin, Auchan, Decathlon, IKEA și Asociația Zi de BINE construiesc o Unitate Medicală de Suport în Bucureștii Noi.

Asociația Dăruiește Viață construiește un spital modular pentru tratarea pacienților cu COVID-19 în curtea Spitalului Elias din București. Asociația gestionează ridicarea lui, funcționarea și dotarea lui intrând în responsabilitatea Spitalului Universitar Elias și a Ministerului Sănătății, însă Dăruiește Viață a început să achiziționeze și din echipamente pentru a sprijini autoritățile.

Spitalul va avea o suprafață de 1.200 mp, va găzdui 38 de paturi și are trei module: unul pentru pacienți testați și neconfirmați, unul pentru pacienți care nu sunt în stare gravă, unul pentru cazurile critice de ATI.  În plus, spitalul va beneficia de zonă de sterilizare, zonă-laborator, platformă tehnică, filtre pacienți, triaj la intrare și zonă donning & doffing pentru cadrele medicale (vor putea ieși doar după dezinfectare și duș).

În Bucureștii Noi se construiește o Unitate Medicală de Suport, pre-spitalicească, unde se vor primi, tria, caza și trata cazurile ușoare și medii de infecții cu COVID-19.  În acest proiect sunt implicate Departamentul pentru Situații de Urgență, Leroy Merlin, Auchan, Decathlon, IKEA și Asociația Zi de BINE. 

Pe 17 aprilie, motocicliștii de la Bikers for Humanity România au instalat 350 de paturi în spațiul de 7.500 mp. Unitatea de suport este conectată la toate utilitățile și beneficiază de un spațiu de relaxare, toalete și sală de mese.

Fotoreportajele au fost publicate în Libertatea: UMS Bucureștii Noi și Spitalul Modular de la Elias.